Zwangerschaps massage
 
 
 
 

Gefeliciteerd u bent in blijde vewachting en krijgt binnenkort een kindje.
Een mooie, maar ook intensieve periode. Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam. Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling.
 
Tijdens deze massage ligt u op een heerlijk warm water matras, wat al direct een verlichtend en ontspannen gevoel geeft in de onderrug. Met rustige bewegingen wordt de buik en de rug gemasseerd. Ook uw kindje geniet mee van deze heerlijke massage, wellicht zult u al snel een reactie voelen.

U wordt gemasseerd met een verzorgende olie om de conditie van uw huid optimaal te houden, regelmatig oliën van de huid houdt deze soepel en zacht. Ik gebruik een combinatie van: 
Amandel: voedend en verzachtend, geschikt voor alle huidtypes 
 
Macadamianoot: zacht en hydraterend, ideaal voor de droge huid.
Jojoba: stimuleert het herstel van littekens en de geïriteerde huid. 
Vitamine E: houdt de huid soepel, geschikt voor littekens en huidveroudering.

Vanaf de 14e week tot 1 week voor de bevalling mag er gemasseerd worden, uitsluitend indien er sprake is van een gezonde zwangerschap. Vanaf deze periode is er voldoende ontwikkeling van het ongeboren kind om de moeder te kunnen masseren. 
Er zijn fysieke en hormonale veranderingen en uiteraard de invloed op de bloedsomloop.
Veel voorkomende lichamelijke klachten zijn, pijn in de rug en nek, vocht vasthouden, bekkenklachten, kramp in de kuiten en slecht slapen. Tijdens je zwangerschap werkt een massage verlichtend en ontspannend.
 
Er wordt met regelmaat gesproken over de nadelige effecten van massage tijdens de zwangerschap, maar dit is onterecht. Massage tijdens de zwangerschap is zeer heilzaam en een genot voor moeder en kind. 
Maar twijfelt u of heeft u ( medische ) klachten informeer en overleg dan altijd eerst met uw arts of specialist.
 
Het is mogelijk om deze behandeling uit te breiden met een heerlijke gezichtsmassage of gezichtsmasker terwijl u lekker ligt te relaxen op het warm water matras.
 
 

Met een Cadeaubon van Sjanzee geeft u de aanstaande mama een uniek Cadeau.