Sportmassage Sjanzee te Hellevoetsluis

 

SPORTMASSAGE   

 

Wat is sportmassage 

Om precies te zijn, het toepassen van een aantal handgrepen op een ontbloot lichaamsdeel van een gezonde sporter, met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen van zijn/haar sportbeoefening weg te nemen. 

Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van een lichamelijk inspanning, terug te dringen,een herstelbevorderende massage. De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloed. Hierdoor hersteld men sneller en kan men weer sneller een bepaalde prestatie leveren. 

Sportmassage wordt ook gebruikt om spieren voor een sportprestatie te activeren, als onderdeel van de warming up. Een ander positief effect, bij alle vormen van massage is psychische en lichamelijke ontspanning. Naast het ontspannen gevoel, zal ook dit effect bijdragen het lichaam sneller te laten herstellen.

 

Voor wie:

Sportmassage is zowel geschikt voor sporters als niet sporters. Soms denkt men een topsporter te moeten zijn voor een sportmassage behandeling, dit is echter niet waar. Ook werk gerelateerde klachten kunnen met een sportmassage behandeld worden of wat denkt u van de opmerking: ik ben door mijn rug gegaan. 
- Sporters, die een sportmassage als onderdeel van hun training gebruiken. Voorafgaand en/of na afloop van een sport prestatie.
- Sporters, die hun blessure willen laten behandelen. ( eventueel in combinatie met tapen of bandageren. )
 - Niet sporters, we kennen het allemaal. Stijve nek, schouder, pijnlijke rug. Werk geralteerde klachten of gewoon als ontspanning. 

 


Hoe ziet een behandeling eruit?

Bij binnenkomst vindt er eerst een intake plaats en wordt een beroepsspecifiek onderzoek uitgevoerd. Op basis van die informatie wordt er een stappenplan en een plan van aanpak opgesteld die het beste aansluit op uw situatie. Als u hiermee akkoord bent, gaan we aan de slag. Bij bepaalde klachten kunt u ook het advies krijgen om eerst uw huisarts, sportarts of fysiotherapeut te bezoeken.

 

Sportmassage mag nooit worden toegepast (de eerste dagen/weken) na een spierscheur, bij een ontsteking of wonden op de huid, als iemand koorts heeft of andere contra indicaties.

 

Als de spieren heel zwaar belast zijn is het beter om de sportmassage enkele dagen uit te stellen of voor een ontspannende massage te kiezen.

 

 
Bij sommige verzekeringsmaatschappijen wordt sportmassage vergoed. Raadpleeg de polis van uw verzekering voor de voorwaarden.