Cupping/Bindweefsel Massage
voor goede doorbloeding en versteviging
   
 
 
  
Wat is bindweefsel massage? Bindweefsel massage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam. Deze laag bevindt zich tussen de spieren en de huid.
 
Cupping, een zeer  effectieve manier om een bindweefsel massage te geven en de huid goed te laten doorbloeden.
Goed te gebruiken in combinatie met een massage om verklevingen lost te maken.
Aangenaam ingebruik, bij het behandelen van Cellulite. 
 
Cupping is een massagetechniek die binnen de Oosterse geneeskunde veel wordt gebruikt en werd ontwikkeld om afvalstoffen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger om afvalstoffen te verwijderen en af te voeren. Cupping heeft een enorme dieptewerking, door dat de speciale bokaaltjes ( siliconen cups ) vacuum op de huidworden aangebracht. 

Met de Cups is een uitstekende bindweefsel massage te geven, denk aan schouders en nek. Door de cups op de triggerpoint plekken te plaatsen en door met de cups het gebied te masseren, wordt de huid goed doorbloed, afvalstoffen zullen sneller door het lichaam afgevoerd worden met als gevolg ontspanning. 

Wat is cellulite, dat zijn bobbeltjes en putjes in dijen en billen, ofwel sinaasappelhuid genaamd. Bij slechte doorbloeding ontstaan op diverse plaatsen in het lichaam ophopingen van vocht en afvalstoffen. Als de afvoer van het lymfefocht stagneert, blijven afvalstoffen te lang zitten, ze kunnen een dikke brij vormen, met gevolg dat deze tussen de vetcellen blijft zitten. 

Striae zijn strepen, kleine scheurtjes die op de huid van het lichaam kunnen ontstaan als iemand snel dikker wordt. Het bekendste voorbeeld is dat van striae op de buik van een vrouw tijdens een zwangerschap.